Delphi - ayuda por favor

 
Vista:

ayuda por favor

Publicado por marc (2 intervenciones) el 03/01/2007 20:03:10
Eix d’activitat (pes 10% a la nota final) Qt 2006 a 2007 FI EI matí

L’objectiu de l’eix d’activitat és actuar com a lligam entre les classe de teoria i Laboratori i, a més, projectar-se en la direcció aprenentatge en el temps, alineant amb el que hem de saber en acabar el curs.

La idea és que sigui un exemple realist però, naturalment, no és real.......

Per aquest quadrimestre, hem pensat amb el següent cas:

Un laboratori desitja automatitzar el seu “estoc” de resistències. Per això decideix emmagatzemar els següents valors:
 Codi (valor alfanumèric de 5 caràcters)
 Valor (en Ohms)
 Tolerància (1%, 2%, 5%, 10%)
 Potencia (en wats)
 Existències (número d’unitats)
 Preu unitari (cost adquisició de la unitat)
 Ubicació (és un text de 8 posicions per indicar el prestatge o caixa)
Es demana:
1. Dissenyar una estructura de dades per emmagatzemar aquesta informació (sobre el paper, en forma de fitxa). Sabem que mai no tindrem més de 100 components diferents.
2. Dissenyar el TYPE en Pascal/Delphi. Es suggereix emprar en vector (ARRAY) de registres (RECORD), un per cada component. Naturalment, per saber quantes fitxes tenim al nostre arxiu, caldrà algun tipus de punter o comptador.
3. Escriure una acció en forma de procedure per inicialitzar l’estructura (bàsicament l’apuntador). Penseu i justifiqueu per què cal aquesta acció.
4. Escriure una acció en forma de funció (per exemple BOOLEAN) que miri l’estructura i ens digui si un codi ja existeix.
5. Escriure una acció en forma de procedure per tal d’afegir les dades d’un nou component a l’estructura (haurà de verificar que el codi encara no existeix).
6. Escriure una acció en forma de procedure per tal de visualitzar el contingut de l’estructura.
7. Escriure una acció en forma de procedure que donats un valor, una tolerància i una potència, ens torni el codi i número de unitats de l’estoc (0 si no n’hi ha, -1 si la resistència que cerquem no existeix).
8. Escriure una acció en forma de procedure que donat un valor, una tolerància, una potencia i un numero d’unitats, ens contesti els codis de totes les resistències que tenim d’aquest valor, amb tolerància igual o més petita a la demanada, potència igual o superior, y unitats suficients.
9. Acció en forma de procedure per treure material, conegut codi i numero unitats (ha de descomptar de l’estoc la quantitat que ens emportem).
10. Escriure una acció en forma de funció que calculi el cost total de l’estoc.
Valora esta pregunta
Me gusta: Está pregunta es útil y esta claraNo me gusta: Está pregunta no esta clara o no es útil
0
Responder